A Rallye2 versenyzőit kérdeztük a rajt előtt

A Rallye2 versenyzőit kérdeztük a rajt előtt

Az év első murvás versenyére készülődik a Rallye2 Bajnokság mezőnye is, ahol nyolc gyorsasági szakasz vár a rajtlistán szereplő 34 párosra. Arról kérdeztük őket a verseny előtt, hogy milyen tervekkel érkeztek Szombathelyre, milyen eredménnyel lennének elégedettek az Iseum Rallye végén. 
 

 
Szemán Sándor: Mindenképpen célba szeretnénk érni, de nem tudjuk még, hogy hová férünk be a végén. Az autónk fel lett készítve, Egerben motort, Miskolc után váltót cseréltünk, reméljük most már problémamentesen teszi az autó a dolgát.
 
Ferenczi László: Célba szeretnénk érni a versenyen, jól szeretnénk érezni magunkat. Második futamunk lesz ez a mostani Oberling Krisztiánnal. Továbbra is az ismerkedésen, az összeszokáson lesz a hangsúly.
 
Györkő József: Kizárólag nyerni akarunk. :-) Semmi más nem érdekel. Egyéb nem is létezik nekünk, csak a győzelem. Az R2-es autókat el akarjuk verni! :-D
 
Papp Csaba: Ismerjük, szeretjük a szombathelyi pályákat, ezért is jöttünk el az Iseum Rallye-ra. Szeretnénk célba érni, bár nem a kimagasló eredmény elérése célunk. De ha ezúttal is sikerül szép eredménnyel zárni a futamot, akkor nem leszünk szomorúak.
 
Brunekker Árpád: Nagyon fontos, hogy célba érjünk és a lehető legtöbb pontot megszerezzük, mert tetemes a lemaradásunk a bajnokságban. Ákos, a versenyek előtt mindig azt mondja, hogy ügyesen, óvatosan megyünk majd, aztán a gyorsaságikon hamar megváltozik a helyzet. :-) A rajt pillanatában szokott nála elgurulni a gyógyszer... :-D
 
Vizelli Károly: Jó eredménnyel, biztonságosan szeretnénk célba érni. Általában ezek a tervek. Jelenleg a mezőny elejében vagyunk, szeretnénk, ha ezt a verseny végén is elmondhatnánk majd, egy nagy csata után.
 
Takács Olivér: Kevesen neveztek a géposztályba, így nagyon szeretnék a kategória élmezőnyében végezni és folyamatosan ott autózni. A hivatalos teszten mi is ott voltunk, Dani sajnos akkor még dolgozott nem tudott beülni mellém, de így is fontos tapasztalatokat gyűjtöttem. A teszten kiderült, hogy jó az autó, nehéz lesz, de szeretnénk a terveinket valóra váltani.
 
Molnár Tamás: Nagyon fontos, hogy célba érjünk, új gumikkal és kis kerekekkel indulunk. Az autónak ez jobb lesz. A pályákat ismerjük, kíváncsiak leszünk a körülményékre, nekünk kedvezne, ha vizesebb, mélyebb lenne a talaj. Miskolcon jó helyen értünk célba, itt is örülnénk egy hasonló sikernek.    
 
Hegede Tamás: Győzni jöttünk, még az R5-öket is szeretnénk megszorongatni az első osztályban. :-) Vicceltem persze. De tényleg jól szeretnénk szerepelni. A körülmények nekünk mindegy, hogy milyenek lesznek, egyetlen fajta gumink van, azt szeretnénk elhasználni. Kopottak, de ez a versenyt még ki kell bírniuk. Mese nincs.
 
Sándor Norbert: Mint mindig, ezúttal is célba szeretnénk érni, a lehető legjobb eredménnyel. Reméljük az autó is partner lesz ebben és célba visz minket. Jelenleg úgy tudom, hogy lesz saját kategóriánk, ennek nagyon örülnénk. Nagy kihívás a nagyokkal menni, de mégis a saját géposztályunkban a legjobb.
 
Kerekes István: Nyilas Peti csapatát erősítem és a célunk, hogy végig menjünk a versenyen, Peti most debütál ezzel a Hondával murván. Pontokat szeretnénk szerezni, és a murvás tapasztalatokat gyarapítani.  
 
Baksai László: Ma reggel végre kipróbálhattuk az autót, ami egy P13-ba sorolt VFTS, de elsőre borzalmasan pozitív volt az egész. Azt gondolom, hogy szégyen, ha valaki nem megy elől egy ilyen kocsival. Megpróbálunk egy jót kocsizni, célba érni, mert az első két versenyen nem sikerült, kiestünk a BMW-vel. Ezek a tervek. A többi holnap kiderül.
 
Godó Tamás: Több, mint 12 éve nem mentem murván, a legfontosabb, hogy célba érjünk. Fogalmam nincs, hogy mi fog történni, de az egészen biztos, hogy nagyon élvezni fogjuk a versenyt. Remélem kalandmentesebb, nyugodtabb lesz, mint a Miskolc Rallye volt. Ott aztán volt részünk mindenben.  :-)
 
Balogh Balázs „Csigoly”: Eddig murvára élvezzük a szombathelyi hétvégénket, :-D nagyon jól sikerült a tegnap esténk. :-) Készen lett az új motorunk, ami múlt héten, Kunmadarason adta meg magát. Le a kalappal Csipeszék előtt, mert lábon hozták a kocsit Miskolcról Szombathelyre, hogy be is legyen járatva. Még szerintem most is látszik az átbeszélő helye a fülükön. :-) Köszönet érte! Várjuk a versenyt, mert itt lehet parádésan autózni. Mi pedig szeretünk keresztbe menni.
 
Szabó Attila: A tervünk, hogy célba kéne érni az autóval, mert Egerben sikerült, de Miskolcon nem. Tavaly nagyon jól alakult az Iseum Rallye, a kategóriánkban másodikak lettünk, szeretnénk most is legalább így végezni. Szeretjük a murvát, biztos jól fogjuk érezni magunkat.
 
Odlen Roland: Új az autó, új a navigátor, nekem pedig a versenyzés is új lesz. Az autót felkészítettük, a legfontosabb, hogy célba érjünk. Az autónk egy Type-R Honda, rengeteg az újdonság körülöttünk.
 
Kalteneczker Balázs: Idén még 0 pontot szereztünk, ezért nagyon fontos, hogy célba érjünk. De szeretnénk magunkat jól is érezni. Az autónkat megjavítottuk, felkészítettük, reméljük kibírja a versenyt és célba visz minket.
 
Fekete Dániel: Tegnap kaptuk meg az új futóművet, amit tegnap szereltünk be a murva fékekkel együtt, ugyanis azok is csak tegnap jutottak el hozzánk. A futómű miatt vagyunk nagyon izgatottak, nagyon várjuk, hogy kipróbáljuk, nekünk erről szól majd az Iseum Rallye.
 
Régi Péter: Nincs semmi komoly elvárásunk, csupán egy jót szeretnénk autózni. A kategóriánk nem lesz sajnos teljes, fentebb soroltak minket, innentől szerintem a jó hangulat és a célba érkezés számunkra a lényeg.
Az embereid azt mondták, hogy eddig csak a baj volt veled...
Hazudnak, biztos, hogy nem mondanak igazat az elvetemültek. :-D
 
Pethő István: A teszt nagyon tetszett, a pályák szintén, fontos lenne, hogy célba érjünk. Az előzetes tapasztalataink után remélem, hogy a verseny után is hasonlóan vélekedek majd.
 
Sinka Béla: Először fogunk rajthoz állni a Citroen C2R2 Max-unkkal, ismerkedni kell vele szeretnénk célba érni. Tegnap mentünk vele először, öt kilométeren keresztül próbálgattuk, ami nem sok, de ez alapján nagyon tetszik az autó.
 
Ifj. Fogarasi Attila: Az első murvás versenyünkre készülünk, ami előtt 10 kilométert tudtunk tesztelni. Az első pár gyorsasági biztosan rá fog menni az ismerkedésre. Aztán szeretnénk gyorsulni és a lehető legjobb helyen végezni. Elsőre nagyon tetszett a murva. Várom a holnapi rajtot.
 
Salánki Gábor – Rallye2.hu
2016. május 21. interjúk, Rallye2
vissza