Aranyat kovácsoltak a porból

Két aszfaltos hétvége után murván is jelesre vizsgázott Herczig Norbert és Bacigál Igor, valamint az R5-ös SKODA Fabia. Az Országos Rallye Bajnokság idei harmadik futamán 16 másodperces előnnyel győzött a címvédő kettős, így a Szombathely környéki murvákon is tovább robogtak a hőn áhított cél felé.
Az Iseum Rallye-n nagy csatában tudott nyerni a SKODA Rally Team Hungária egysége, hiszen az első versenynapot követően még 17,4 másodperces hátrányban voltak a versenyben vezető Hadik Andráshoz képest.

Aranyat kovácsoltak a porból

  • Nekünk kellett a murvás utat takarítani az első napon, ami másodpercekben mérhető hátrányt jelentett – tekintett vissza az Iseum Rallye első részére Herczig Norbert. – Különösen a rallye katlanban akadtak nehézségeink, amelynek a hátsó részén egy rendkívül csúszós, füves résszel kellett megbirkózunk. Nekünk kellett kijárni ezt a részt, ezért estünk egy kicsit vissza a többiekhez képest. Ezt leszámítva minden rendben volt. Először használtunk murván Pirelli abroncsokat, amihez sikerült hamar alkalmazkodni.
Várható volt, hogy a másnapi három pályán Herczigék támadni fognak, és minden erővel azon lesznek, hogy ledolgozzák a lemaradásukat. Pályánkét két, három másodperccel szűkült a különbség Hadikékhoz képest, a SKODA R5-ös ellenállhatatlanul robogott a tempós murván. Három szakasszal a vége előtt sikerült a fordítás, az előnyt pedig a hajrában sikerült még megfejelni. Herczig Norbert és Bacigál Igor a győzelemért járó 25 pont mellett a Power Stage szakaszgyőzelméért járó három egységet is bezsebelte, így Miskolc után maximális pontszámmal távozhattak Szombathelyről is.
  • Hálával tartozunk a csapatnak, mert egy olyan gumitippet kaptunk tőlük, ami nagymértékben hozzásegített minket az újabb elsőséghez – folytatta Herczig Norbert. – Boldogok vagyunk, mert nagyszerű napot zártunk, valamennyi gyorsaságit megnyertük, és rendkívül hasznos abroncs és futómű tapasztalatokat szereztünk. Ezeket néhány hét múlva már Veszprémben is hasznosíthatjuk, ami nagyon fontos a folytatást illetően. Nemes és nagy csatában végeztünk az élen, ezúton is szeretnénk gratulálni Hadik Andriséknak, akik rendkívül jól versenyeztek, komoly küzdelemre késztettek minket. A bajnoki cím megvédéséről még korai beszélnünk, bár nyilván ez a célunk. A nyolcból ugyanis még csak három versenyen vagyunk túl, tehát még mindig messze a vége. Tény, hogy nagyon jól állunk, hiszen mindhárom futamon győztünk, de egy pillanatig sem dőlhetünk hátra. Ebben az időszakban nincs sok idő a versenyek között, egy-két nap múlva már a Veszprém Rallye-val kell foglalkoznunk. Az eddigiekhez hasonlóan, becsülettel fel is fogunk készülni az újabb feladatra, mert a jó sorozatunkat a balatoni nyárban is folytatni szeretnénk.
2016. május 25.
vissza